ÄPPELPANNKAKOR

2015-09-17

Förra året när Billie var bebis så kärnade jag ur och tärnade äpplen och bunkrade frysen full. Enkelt att ta fram, lägga i en kastrull, täcka med vatten och koka till att de är mjuka nog att mixas. Den perfekta fruktmosen till din bebis, härligare än alla ”klämmisar” i världen. ÄppelpannkakorÄppelpannkakorFörutom äppelmos, glöm inte att äta äpplena precis som de är, har du egna äppelträd så passa på att musta. Det är inte mycket som slår en god äppelmust. Värmdö Musteri, Rosenhill och Äppelfabriken har alla musterier där du kan lämna in din frukt. Har du ingen frukt, boka in ett besök ändå. Fantastiska platser för en helgdagsutflykt. Äppelpannkakor IMG_2909Smörstekta äpplen: Tärna äpplena och stek dem i en ordentlig klick smör, ringla över honung och pudra över kanel. Strö över kokosflingor.

Pannkakssmeten: Vispa 1 ägg och 3 dl mjölk. Ha i 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 krm salt. Hetta upp en gjutjärnspanna och stek pannkakorna, smöra järnet mellan varje pannkaka. Äppelpannkakor

En reaktion på “ÄPPELPANNKAKOR

  1. Pingback: HELGFRUKOST - Anna Wernholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *