BLÅBÄRSPANNKAKA

2016-04-17

Min favoriträtt hos min dagmamma var ugnspannkaka med blåbär. Mat och fika i ett, snabbt att svänga ihop, perfekt på utflykten och som med all sorts pannkaka (om det finns något kvar) så är den god att skära i bitar och steka på i smör dagen efter. Blåbärspannkaka aplayfulkitchenKöksblommor aplayfulkitchen6 dl mjölk / 3 ägg / 3 dl vetemjöl / 1 tsk bakpulver / 1 tsk vaniljsocker / 2 tsk socker (alternativt flytande honung som du ringlar över blåbären) / 1 1/2 dl blåbär / smör till formen.

Smöra en normalstor ugnsform och lägg ut blåbären. Vispa ihop övriga ingredienser och häll smeten i formen, dra försiktigt runt med en sked så att blåbären fördelar sig men inte färgar smeten blå. Grädda i ugnen på 225 grader i 30 minuter.Blåbärspannkaka aplayfulkitchenIdag skar jag den i mindre bitar och så åt vi den som fingermat i trädgården när solen väl visade sig.

2 reaktion på “BLÅBÄRSPANNKAKA

  1. Elin

    Bokmärker det här receptet, ser ut att passa som mellis efter skolan!
    Hittade din blogg idag – fin! Följer dig från och med nu 🙂

    Svara
    1. A Playful Kitchen Inläggsförfattare

      Tack Elin för fina ord och kul att du har hittat hit. Ska bli spännande att botanisera bland alla era recept också!

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *