BLOMKÅLS- OCH LINSSOPPA MED DUKKAH

2016-03-08

Blomkål- och linssoppa med dukkahIMG_8644 (1)1 litet blomkålshuvud / 1/2 gul lök / 2 dl röda linser / 3 cm färsk ingefära / 2 msk gurkmeja / 2 msk paprikapulver / 1 liter grönsaksbuljong / mandlar / solroskärnor / sesamfrön / spiskummin / olivolja / flingsalt.

Soppa: Fräs snabbt ihop hackad gul lök, skalad och riven ingefära, gurkmeja, paprikapulver och linser i olivolja. Lägg i blomkålsbitar och täck med buljong. Koka i 10 minuter och mixa slätt.

Dukkah: Hacka mandlarna grovt och rosta tillsammans med sesamfrön och solroskärnor i några droppar olivolja i en stekpanna. Pudra över spiskummin och flingsalt. IMG_8652Lägg upp soppan i skålar och toppa med dukkah. Dukkah är en egyptisk knaprig nötblandning som är god att toppa soppan, salladen eller fisken med. Den kan även finhackas, mixas och smaksättas med tex koriander och kummin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *