BLOMKÅLSSOPPA MED SURDEGSKRUTONGER

2015-08-26

Svensk blomkål finns i butik nu. Så passa på att knapra den rå, rosta i ugnen eller gör en soppa.

Soppa: dela 1 blomkålshuvud i bitar, lägg i en kastrull tillsammans med 1/2 gul lök och 1 liter buljong. Koka i en kvart och mixa sedan soppan. Om du vill så tippar du ner lite grädde, men soppan funkar fint med enbart buljong.Blomkålssoppa med surdegskrutongerLillhattran augustiBrödkrutonger: Bryt surdegsbröd i bitar, hett tips är att frysa in gårdagens bröd, alltså det som känns lite torrt för att äta som macka – perfekt att ta fram och göra egna krutonger av.  Bryt surdegsbrödet i bitar, lägg i en stekpanna, ringla över och krama försiktigt in olivolja. Salta försiktigt. Stek krutongerna till önskad krispighet.Blomkålssoppa med surdegskrutonger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *