BOCADILLOS OCH PIMIENTOS DE PADRÓN

2015-03-30

A Playful Kitchen drog till Mallorca i två veckor för att möta våren. Vi möttes av blommande mandelträd, ljuv vårdoft och träd som dinglade av apelsiner och citroner. Formentor

PalmaMallorca är en liten ö men med blandad natur och ett landskap som växlar med var på ön du befinner dig. Vi besökte Formentor, Alcudia, Fornalutx, Sóller, Port de Sóller, Deià, Valldemossa, Sineu, Artá och Palma.

I Sineu fångade vi matmarknaden på en onsdag och tisdagen veckan efter besökte vi marknaden i Alcudia. Vi köpte bakverk, charkuterier, ostar och grönsaker. Pimientos de padrón införskaffades och blev snacks på kvällen. Tonfisk-bocadillos preppades innan avfärd och åts på vackra platser som hittades under resans gång. När lillan skulle äta lunch drack vi cappuccino på små trevliga caféer och mellanmålet sammanföll med ett cava-stopp. Mallorca i mars var fantastiskt.

Bocadillo är det spanska namnet för ett ljust bröd som är skuret på längden och sedan fyllt med innehåll. Dela brödet, gröp ur det fluffiga innehållet, bred ut tonfisken och lägg sedan på tunt skivad lök, tomat och sallad. Bred majonnäs på lockets insida och kläm ihop.

Tonfisk-bocadillo

Cappucino

Pimientos de padrónStek den gröna lilla paprikan ordentligt i olivolja och strö över flingsalt.

Pimientos de padrón

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *