Det här receptet har seglat upp som en ny favorit. Inspiration fick jag från boken Food Pharmacy som jag har skrivit om här.
Jag har gjort granolan så många gånger nu så den ena tillagningen inte är den andra lik, jag tar helt enkelt och stoppar i det som jag har hemma. Är hasselnötterna slut så tar jag dubbel mängd valnötter, till exempel.
Granolan är glutenfri och är väldigt god att toppa frukostgröten, yoghurten eller chiapuddingen med. Eller tillsammans med frukt när du blir eftermiddags- eller kvällssugen.
Du kan utgå från det här receptet och sedan är det bara att du testar dig fram med dina favoritnötter:
2 dl hel bovete / 1 dl pumpakärnor / 1/2 dl linfrön / 1/2 dl sesamfrön / 1 /2 dl kokosflingor / 1 dl hackade hasselnötter / 1 dl hackade valnötter / 2 tsk kardemumma / 2 tsk kanel / 3 msk kokosolja.
Gör så här: Blötlägg den hela boveten i en halvtimme. Sila bort vattnet och blanda sedan alla ingredienser i en bunke och bred ut på en plåt. Rosta sedan i ugnen på 175 grader, öppna luckan några gånger och rör runt. I min ugn tar rostningen 30-40 minuter. Låt svalna och förvara i en burk med lock.
Grapefrukt / Mynta / Bovetegranola (ringla lite honing över om du tycker att grapefrukten är för besk).
[…] Receptet hittar du på min matblogg a playful kitchen. […]
[…] salt. När gröten är färdig så blandar du i en mosad banan. Lägg upp i skålar och toppa med den här granolan, valfria frön och nötter, plommon, persika eller […]