BUTTERNUT, FETAOST OCH SALSA VERDE

2016-11-07

Butternutpumpa är god att ugnsrosta i bitar tillsammans med morot, rödbetor, potatis eller sötpotatis. Eller så testar du att baka den hel med skalet på, skedar upp den krämiga pumpan på en tallrik och serverar med smulad fetaost och salsa verde. Ett experiment som visade sig bli en ny favorit i mitt kök.Butternut aplayfulkitchen

1 normalstor butternutpumpa / 1 paket fetaost /  1 dl hackad persilja / 1 msk limesaft / 2 msk kapris / 1 vitlöksklyfta / 1 dl rapsolja / Salt / Peppar.Butternut aplayfulkitchen

Gör så här: Tvätta pumpan och lägg den på bakplåtspapper i ugnen, 200 grader i 1- 1 1/2 timme.

Salsa verde gör du genom att blanda persilja, limesaft, kapris, vitlök och olja. Stavmixa och tillsätt mer olja om du tycker att det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Beroende på pumpans storlek kan tillagningstiden variera. Dela pumpan på mitten, är den inte färdigbakad så lägger du den med snittytan nedåt och fortsätter baka den ett tag till. Är pumpan färdig och innehållet är mjukt så använder du en sked och gröper ur innehållet på portionstallrikar eller på ett större fat. Smula över fetaosten och toppa med salsa verde. Ät rätten som den är,  alternativt servera den till kött eller fisk.Butternut aplayfulkitchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *