CRÊPES MED JORDGUBBSMARMELAD, VIT CHOKLAD OCH HASSELNÖTTER

2016-06-18

Bonne Maman aplayfulkitchenBonne Maman aplayfulkitchenIngredienser till 4 personer: 3 dl mjölk / 1-2 lime / 125 g vetemjöl / 2 msk socker / 2 ägg / En nypa salt / 25 g smör + smör till stekning / Bonne Maman Jordgubbsmarmelad / 100 g vit choklad / 100- 150 g hasselnötter utan skal / Färska jordgubbar / Rivet limeskal.Bonne Maman aplayfulkitchenBonne Maman aplayfulkitchenGör så här: Lägg den vita chokladen i frysen så att den blir lätt att riva. Rosta hasselnötter i en stekpanna och hacka dem grovt.

Koka upp mjölken och rivet limeskal, ta av från plattan, lägg på lock och låt stå i 45 minuter. Sila sedan bort limeskalet.

Blanda mjöl, socker, salt, ägg och mjölk i en skål. Smält smöret och häll ner det i skålen med de andra ingredienserna. Vispa till en slät smet.

Stek varje crêpe i en stekpanna, håll dem varma och bred sedan jordgubbsmarmelad på ena halvan, vik ihop två gånger till en kvarts cirkel. Riv över vit choklad, strössla över nötter och garnera med färska jordgubbar och rivet limeskal.
Bonne Maman aplayfulkitchen
Receptet är framtaget av och presenteras i samarbete med Bonne Maman. Bonne Mamans marmelader finns i Sverige i smakerna: Jordgubb, Apelsin, Aprikos, Rabarber, Hallon och Fikon. En burk kostar runt 30 kronor och säljs på ICA, Willys och Hemköp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *