DRAGEN GRIS

2015-05-27

Pulled pork borde vara en självklar lördagsrätt. Varje lördag. Om man nu äter kött förstås. Grytan skickas in i ugnen vid lunchtid och sen står den bara där och gottar till sig medan lördagen bjuder upp till äventyr. I takt med att hungern kryper på fylls huset med en alldeles alldeles underbar doft.

Pulled porkSyrenPulled porkJag har testat och experimenterat med olika recept på pulled pork och landat i en favorit. Det är inte bara receptet i sig som är en favorit. Lite småförälskad är jag nog allt i henne, Lisa Lemke. Lisa driver den där drömpizzerian i sitt eget hus på landet, bloggar på Lantliv och har ett gäng kokböcker på meritlistan. Hon är en inspiration hela hon.  Finns på Instagram gör hon också @lisalemke

Pulled pork1 1/2 kg Fläskkarré / 1 msk paprikapulver / 1 msk spiskummin / 1 msk salt / 2 gula lökar / 3 vitlöksklyftor / 33 cl öl / 2 dl bbq-sås. (I originalreceptet ska det vara fläskkarré med ben, 2 tsk korianderfrön, 1 msk råsocker, 1 lime, svartpeppar. Originalreceptet finns i boken Allt i en gryta). 

Dela löken i grova bitar, knäck sönder vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök i botten av en gjutjärnsgryta. Torka köttet torrt och skåra det. Blanda salt, spiskummin och paprikapulver och rubba in i köttet. Placera sedan köttet ovanpå löken. Blanda ihop bbq-sås och öl och häll blandningen över köttet. På med lock och in i ugnen i 4 timmar på 175 grader.

När köttet är klart lyfter du på locket (detta magiska ögonblick!), plocka ut köttet och mixa såsen så att lök och vitlök smälter ihop med såsen. Drag sönder grisen och blanda samman det med den mixade såsen, spar lite av såsen att addera som finish på din portion.

Servera som burgare i ljusa fluffiga frallor, toppa med coleslaw.Pulled porkAllt i en gryta Lisa Lemke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *