FISKGRYTA

2015-10-06

Fisksoppa

1 liten kålrot / 1 liten fänkål / 5 potatisar / 2 morötter / 1 gul lök / 1 burk cocktailtomater / 1 liter buljong / 2 laxfiléer. Det fina med en sån här rätt är att du kan skicka ner vilka mängder du vill i kastrullen så länge vätskan täcker.

Fisksoppa FisksoppaGör så här: Dela kålroten, potatisen och morötterna i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll i cocktailtomater och buljong, koka upp och låt sedan koka i tio minuter. Lägg sedan i den delade fänkålen och löken och låt koka ytterligare fem minuter. Till sist så lägger du i bitar av den tinade laxfilén och sjuder i fem minuter. Sammanlagt har soppan nu kokat i 20 min, utan att något har kokat sönder.

Smaka av med salt och tabasco. Toppa med yoghurt, servera med bröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *