FISKPAKET

2018-02-19

Som jag älskar mat som går snabbt att förbereda och som sedan lagar sig själv. Dessa fiskpaket till exempel, en väldigt lyckad middagsrätt visade det sig. Potatisen kokade jag på förmiddagen, men gårdagens potatis som vilat i kylen funkar fint det med.

Vill du såsa till rätten ytterligare så skulle jag blanda yoghurt med citron, dijon och dill. Eller så nöjer du dig med det skirade smöret som bildas i fiskpaketet, det gör jag.

1 paket torsk / 8-10 kokta fasta potatisar / 7 cm purjolök / fryst dill / fryst persilja / 1/2 citron / 100 g smör / flingsalt.

Gör så här: Skär din förkokta potatis i skivor. Täck en gratängform med folie och lägg ut potatisskivorna.

Strö över dill och persilja (jag använder alltid fryst, tycker det är toppen att ha hemma. Framförallt dillen, den piffar till så många såser och maträtter).

Torka den tinade fisken, dela den och lägg bitarna på potatisen. Dela din citronhalva på hälften och pressa den ena halvan över fisken, den andra skär du skivor av och spar till topping.

Skär purjon tunt, jag använder mandolin. Lägg löken på fisken, toppa med citronskivor och smörkluttar. Salta.

Lägg på folie som lock, nyp ihop de båda foliearkens kanter så att det blir ett paket av det hela. Tillaga sedan i ugnen på 200 grader i 30 minuter.