HÄLSOTALLRIK MED SALMALAX

2015-11-27

Jag har tidigare skrivit om min kärlek till hälsotallrikar här och här. Jag gillar att man kan skapa magi av det man hittar hemma och kombinera olika smaker genom att dela upp tallriken i olika delar. Den här hälsotallriken är ingen skåprensare utan snarare en lite mer genomtänkt variant.SalmalaxFiskmarknad i Tokyo Salmalax

Salmalaxen som jag har använt i den här hälsotallriken hittar du i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker. Den har en annan karaktär än den förpackade tunt skivade laxen som vi är vana vid, ett fastare kött och mer tuggmotstånd. Laxen föds upp i nätkassar med gott om utrymme att simma i, matas med bra foder och från att laxen tas upp ur havet, rensas, filéas, paketeras och skickas vidare till butik tar det max fyra timmar. Hela processen sker under noga utvecklade hygienförhållanden och den unika förpackningen garanterar en fisk som kan ätas rå och har en hållbarhet på tio dagar. En vakuumförpackad delikatess.

Laxen är kanongod att äta tunt skivad som sashimi med någon dippsås till, i en hälsotallrik eller så byter du ut köttet i hamburgaren mot lax. Jag testade att likt en färsk tonfisk snabbt steka Salmalaxen i olivolja och servera mellan rostat surdegsbröd med grönsaker, majonnäs och guacamole. Fantastiskt gott! 
SalmalaxHälsotallrik med Salmalax: Fräs bitar av svartkål och skogschampinjoner i olivolja, tillsätt en skvätt soja från Kikkoman mot slutet. Gör rödbetskrämen genom att koka rödbetor med skalet på, skär bort ändarna när de är kokta. Mixa rödbetorna inkl skal och smaksätt försiktigt med olivolja, pressad citron och soja. Servera med kokt bulgur, avokado, sallad, tunt skivad Salmalax, sesamfrön och en dressing som du gör genom att blanda olivolja och soja. Salmalax

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *