JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED INGEFÄRA OCH CITRON

2015-03-26

Jordärtskockssoppa med ingefära och citron

Så här års är det en trist uppsyn att kika runt i grönsaksdisken. Vi går mot bättre tider när trädgårdarna, grönsaksdisken och torghandeln kommer att prydas av härliga primörer. Tills dess är svenskodlad jordärtskocka trevligt att göra soppa på.

Jag hittade en påse ekologiska skockor i affären som jag smaksatte med ingefära och citron. Jordärtskockan kan te sig trist och smaklös vid en första anblick men efter kokning och mixning så har den en alldeles egen karaktär. Det här receptet var lagom till tre personer:

500 g jordärtskocka / 3 cm färsk ingefära / 1 gul lök /  Saften från 1/2 citron / 1 liter buljong  / 1/2 dl grädde / salt.

Jordärtskockssoppa med ingefära och citronFräs den skalade och rivna ingefäran och den hackade löken i olja, fyll på med skalade skockor och buljong och koka ca en kvart. Mixa soppan, blanda i grädde och citronsaft. Koka upp soppan och smaka av med salt. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *