Om du hittar ekologiska kycklingfiléer med skinn i butiken, stek filéerna i olja på hög värme så att skinnet blir krispigt, salta och peppra och släng ner några kvistar färska kryddor. När ytan är fin, ställ in kycklingen i ugnen och låt den steka färdigt. Du kan självklart grilla kycklingen också. Jag använder Bosarps ekologiska lårfilé. Bosarps kyckling är listad i Coop och Icas sortiment, finns produkterna inte i din butik – be din handlare att ta in dem. Så bra va! Jag lovar. Det smakar kyckling, som kyckling ska smaka.
När kycklingen är färdig så trancherar du den. Tranch..vadå?? Tänker du. Spana in det här matlexikonet för förklaring. Servera kycklingen tillsammans med en sallad som du gör på fetaost, stora bitar vattenmelon, bulgur och mynta. Blanda salladen med olivolja och salt.
— ALLA RECEPT, INFLUENSER —
KRAVKYCKLING, FETAOST OCH MELON
2015-07-09