KYCKLINGSOPPA

2016-06-21

Kyckling / Nudlar / Buljongtärningar / Vatten / Ägg / Kålrabbi / Morötter / Salladslök / Bladpersilja / Salt / Sriracha.Kycklingsoppa aplayfulkitchenKycklingen: Lägg kycklingfiléer eller kycklingklubbor i en kastrull, täck med buljong. Till exempel vatten och Kung Markattas Umamibuljong. Koka kycklingen i 30 – 45 minuter, till att den är genomkokt. Det går bra (och är smidigt) att använda fryst kyckling. När kycklingen är färdigkokt, plocka upp den och skär den i bitar (rensa den först om den sitter på ben). Sila buljongen.

Nudlar: Koka ris- eller äggnudlar, spola av i kallt vatten och salta.

Ägg, kålrabbi och morötter: Koka upp äggen i en kastrull, lägg ner morotsstavar och bitar av skalad kålrabbi och sätt klockan på 7 minuter.Kycklingsoppa aplayfulkitchenServering: Lägg nudlar, kyckling, grönsaker och ägg i djupa tallrikar, slå över buljongen och garnera med tunt skivad salladslök och bladpersilja. Smaksätt med Sriracha.

Tips! Låt alla arrangera sin egen soppa, barnen kanske nöjer sig med nudlar, buljong och kyckling.Kycklingsoppa aplayfulkitchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *