LASAGNE

2015-05-23

LasagneRiv 2 morötter, finhacka 1 gul lök. Fräs ihop tillsammans med 1 msk tomatpuré. Addera 4 dl buljong och 1 burk med konserverade coctailtomater. Smaksätt med 2 msk soja. Blanda i köttfärsen och låt det hela koka ihop. Ju längre tid, desto mer smak. Koka utan lock mot slutet så att vätskan kokar in ordentligt. Avsluta med att smaka av med salt och blanda i hackad persilja.

Nu har du gjort köttfärssåsen, byter du ut färsen mot en burk svarta bönor så får du ett utmärkt vegetariskt alternativ. Köttfärssåsen behöver du inte göra samma dag, du kan till och med plocka fram den ur frysen på morgonen så är det lätt som en plätt att färdigställa lasagnen.

Det bästa med lasagne är ändå den krämiga bechamelen som toppar hela härligheten innan den åker in i ugnen. Smält 25 g smör och blanda i 2 msk potatis- eller vetemjöl. Du får då en kletig massa. Häll i 5 dl mjölk och låt den tjocka på sig på låg värme under omrörning. Smaksätt med salt och riv ner muskot. Moskotnöten är en härlig liten sak som du hittar i kryddhyllan.

Smörj en ugnsform och bred ut ett lager av färsen. Lägg ett lager lasagneplattor, sen köttfärs och sen plattor igen. Avsluta med den krämiga bechamelsåsen och riv över en smakrik ost. In i ugnen 200 grader i 30 minuter. Toppa med torkad oregano. 
Lasagneingredienser
Köttfärssåsen: 500 gram köttfärs / 2 morötter / 1 gul lök / 1 msk tomatpuré / 1 kruka persilja / 4 dl buljong / 1 burk konserverade coctailtomater / 2 msk soja.

Bechamelsåsen: 25 g smör / 2 msk potatis- eller vetemjöl / 5 dl mjölk / salt / muskot.

Riven ost innan ugn och torkad oregano efter ugn.
PelagonLasagne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *