Falafel: 1 burk kikärtor / 1 salladslök / 1 msk spiskummin / 1 msk potatismjöl / 1 tsk salt / 1 msk olivolja. Häll bort spadet och mixa kikärtorna. Blanda i tunt skivad salladslök och övriga ingredienser. Forma till bollar och grädda på en plåt i 30 minuter, 200 grader. Vänd bollarna efter halva tiden.
Picklad lök: Gör en 1-2-3-inläggning genom att koka upp 1 del 12 % ättika + 2 delar strösocker + 3 delar vatten. Blanda i tunt skivad rödlök och låt svalna. Häll över i en glasburk så att lagen täcker löken. Löken kan du sedan servera som tillbehör till sallad, falafel, grillat eller på korv med bröd. Supergott!
Gör din falafelrulle genom att placera falafel, stekt halloumi, picklad lök, sallad, tomat, gurka, turkisk yoghurt, sriracha eller annan stark sås på ett pitabröd. Toppa med färsk bladpersilja och rulla ihop.
Sån fin text!
[…] serverad med quinoa, sallad, fetaost och mandlar… …och igår tillsammans med hemmagjord falafel – recept här.En halv skalad zucchini / två nektariner / en avokado / en msk hackad mynta / en msk hackad […]
[…] råris, keso och sallad men servera dem gärna som tillbehör till en matigare sallad eller som en falafelrulle. 1 burk kikärtor / 1 salladslök / 1 msk spiskummin / 1 msk potatismjöl / 1 tsk salt / 1 msk […]