Den här tallriken är fullproppad med härligheter och innehåller ingredienser med lång hållbarhet, perfekt att ha hemma.
Jag har nog aldrig ätit så mycket rödbetor som i år. Jag äter dem gärna tillsammans med fetaost, getost eller halloumi, kokar dem med skalet på och klyftar upp precis innan servering. Här får betorna sällskap av quinoa som är en proteinrik och glutenfri ört. Till det serveras halloumi, sojabönor som är perfekta att ha i frysen och tina innan servering, tunt skivad polkabeta, sallad och grovt hackade hasselnötter. Dressingen består av olivolja, dijonsenap och salt.
Quinoa/ Halloumi / Rödbetor / Polkabetor / Blandsallad / Sojabönor / Hasselnötter / Buljongtärning / Olivolja / Dijonsenap / Salt.
Gör så här: Koka quinoan tillsammans med grönsaksbuljongtärningen. Tvätta rödbetorna och koka i lättsaltat vatten. Skiva och stek halloumin. Blanda dressingen genom att röra ut lite dijonsenap i olivolja, smaka av med salt. Skala och skiva de råa polkabetorna tunt. Tillaga sojabönorna enligt förpackningen. Hacka hasselnötterna grovt.
Arrangera salladen på tallriken, lägg på quinoa, tärnade rödbetor, polkabetor, sojabönor, halloumi och hasselnötter. Ringla över dressingen.
[…] på denna tallrik fullproppad med nyttigheter hittar du på min matblogg a playful […]