MATIG HÖSTSALLAD

2016-09-27

Den här tallriken är fullproppad med härligheter och innehåller ingredienser med lång hållbarhet, perfekt att ha hemma.

Jag har nog aldrig ätit så mycket rödbetor som i år. Jag äter dem gärna tillsammans med fetaost, getost eller halloumi, kokar dem med skalet på och klyftar upp precis innan servering. Matig höstsallad aplayfulkitchenHär får betorna sällskap av quinoa som är en proteinrik och glutenfri ört. Till det serveras halloumi, sojabönor som är perfekta att ha i frysen och tina innan servering, tunt skivad polkabeta, sallad och grovt hackade hasselnötter. Dressingen består av olivolja, dijonsenap och salt.

Quinoa/ Halloumi / Rödbetor / Polkabetor / Blandsallad / Sojabönor / Hasselnötter / Buljongtärning / Olivolja / Dijonsenap / Salt. 

Matig höstsallad aplayfulkitchen

Gör så här: Koka quinoan tillsammans med grönsaksbuljongtärningen. Tvätta rödbetorna och koka i lättsaltat vatten. Skiva och stek halloumin. Blanda dressingen genom att röra ut lite dijonsenap i olivolja, smaka av med salt. Skala och skiva de råa polkabetorna tunt. Tillaga sojabönorna enligt förpackningen. Hacka hasselnötterna grovt.

Arrangera salladen på tallriken, lägg på quinoa, tärnade rödbetor, polkabetor, sojabönor, halloumi och hasselnötter. Ringla över dressingen.

En reaktion på “MATIG HÖSTSALLAD

  1. Pingback: MATIG HÖSTSALLAD - Anna Wernholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *