MIDSOMMAR

2015-06-21

Midsommaren på Lillhattran var fylld av barnskratt, dans runt midsommarstång, solsken, god mat och härlig dryck.
Midsommarblommor…plockade sju sorters blommor.Välkomstdrink…försnacksade på gubbröra (recept här) och tapenade (Mixa kärnfria oliver, kapris, vitlök, olivolja, citronskal och saft. Salta och peppra).Rabarberpaj…åt rabarberpaj med vaniljglass.
Utekök…marinerade räkor som wokades i denna fantastiska pannaWokade räkorMarinad…marinerade kött, recept från boken Till Grillat av Lisa Lemke:

Mörka: 2 vitlöksklyftor / 2 dl färskpressad äppeljuice / 1/2 dl flytande honung / 1 1/2 msk riven ingefära / 1 dl soja / 1/2 dl rödvinsvinäger / 1/2 dl äppelmos / chili / svartpeppar. Koka ihop i ca tio minuter. Mixa. Jag marinerade ekologisk fläskytterfilé över natten.

Ljusa: 1 burk persikohalvor / 2 vitlöksklyftor / saft och skal av 1 citron / 1 msk dijonsenap / 2 msk soja / svartpeppar. Mixa. Jag marinerade ekologisk kyckling över natten.

Middag…åt massa härligt kött grillat av grillmästare Johan. Entrecote…och drack viner från Vin & Naturs sommarlåda.Naturvin

En reaktion på “MIDSOMMAR

  1. Pingback: KRAVKÖTT - A Playful Kitchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *