MINA BÄSTA KÖTTBULLAR

2017-10-12

500 g ekologisk blandfärs / 2 msk kikkoman-soja / 2 msk kalvfond / 1 ägg / 2 burkar krossade tomater / 2 dl vatten / 1 gul lök / 2 vitlöksklyftor / 1 grönsaksbuljongtärning / 2 msk tomatpuré / 2 msk oregano / salt / olivolja / Bavette el annan pasta / parmesan.

Gör så här: Ta fram en gryta eller en djup stekpanna med lock. Hacka lök och pressa vitlöksklyftorna. Fräs i olivolja tillsammans med buljongtärning, tomatpuré och oregano. Blanda ner krossade tomater och vatten, koka ihop. 

Blanda ägg, soja och kalvfond i en skål. Vänd ner blandfärsen och knåda ihop med händerna. Rulla medelstora köttbullar och lägg ner direkt i tomatsåsen. Lägg på lock och låt koka, gärna minst i en timme. Smaka av och salta om det behövs.

Servera med Bavette och parmesan.