MOROT OCH INGEFÄRA

2015-10-01

En härlig höstsoppa får du om du kokar morötter och lök tillsammans med ingefära, toppar med pumpa- och solroskärnor och serverar med mackor eller pannkakor.
Morotssoppa med ingefäraMorotssoppa med ingefära: Ta fram en kastrull och fräs 1/2 grovhackad gul lök i smör, ner med 10 stycken skalade och delade morötter. Lägg ner en tesilsboll som du har fyllt med 2 cm riven ingefära och häll på 1 liter buljong. Koka i 15 minuter.

Häll av buljongen och ställ åt sidan, plocka bort tesilen och mixa morötterna. Späd sedan med buljong till önskad konsistens. Häll ner en skvätt vispgrädde, koka upp och smaka av med salt.
HösthattranMorotssoppa med ingefära

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *