ALLA RECEPT

MUFFINSFIKA TILL BEBIS

Sedan Billie föddes så har jag varit noga med att inte ge henne raffinerat socker. Mmm, jag vet. Det kommer en dag när hon också sliter efter Kinderägg i affären. Men nu är nu. Och nu fattar hon nada av vad glass, godis och söta bakverk är för påhitt.

Det har blivit lite av en sport det här, att få henne att uppskatta fika som inte är kalassött. Jag har tidigare bloggat om Bananpannkakor och BananbrödBanan, perfekt sötningsmedel istället för vitt socker.IMG_8215maskrosOriginalreceptet är Anna Bergenströms mufffinsrecept i Nya Annas Mat. Receptet innehåller 2 dl socker, vilket jag skippade och istället smaksatte med 1 msk kardemumma. Muffinsen blir mer som ett bröd, men ändå lite festligt i sina små pappersformar.

Muffinsfika till mini: 2 ägg / 50 gram osaltat smör / 1 dl mjölk / 3 dl vetemjöl / 1 1/2 tsk bakpulver / 1 msk stött kardemumma.

Smält smöret och koka upp tillsammans med mjölken, blanda med de uppvispade äggen och med mjöl, bakpulver och kardemumma (som du blandat ihop innan, viktigt att bakpulvret blandas med mjölet). Häll i små formar och grädda direkt på 225 grader 10-15 minuter. Håll koll så att ytan inte blir för hård.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *