PANKOPANERADE GRÖNSAKER

2016-01-28

Jag har experimenterat fram ett lättlagat snack som passar perfekt som förrätt eller som en av flera plockrätter till helgen. Involvera gärna barnen i tillagningen och servera grönsakerna med sojamajonnäs. Mmmm! Beroendeframkallande.Pankofriterade grönsakerPankofriterade grönsakerPanko är ett asiatiskt ströbröd som är väldigt gott att använda till fiskpanering istället för det klassiska ströbrödet. Här har jag valt att panera broccoli och blomkål och tillagar grönsakerna i ugnen istället för att fritera eller steka i olja, vilket man annars ofta gör. Tillagningen i ugnen gör att grönsakerna inte blir lika oljiga som vid fritering eller stekning.Pankofriterade grönsakerPankofriterade grönsakerPankofriterade grönsakerPanerade Grönsaker: Doppa grönsakerna först i mjöl, sen i uppvispat ägg och slutligen i panko. Placera på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen, 225 grader, i tio minuter. Ta ut plåten, vänd grönsakerna, ringla försiktigt över lite olivolja och sätt in i ugnen i ytterligare tio minuter (eller till att du tycker att de har fin färg).

Sojamajonnäs: Droppa försiktigt ner japansk soja i majonnäs, blanda runt och smaka av.

Pankofriterade grönsaker Pankofriterade grönsaker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *