Nu när de svenska rotfrukterna fyller grönsaksdiskarna är det himla fint att pickla. Här har jag rivit vitkål med osthyvel, skurit blomkål i skivor och använt potatisskalaren och gjort långa spagetti av morot. Jag lägger allt i en burk, slår över en 1-2-3-lag och stoppar i några bitar skalad ingefära och några svartpepparkorn.
En klassisk 1-2-3-lag gör du genom att blanda 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Värm i en kastrull så att sockret smälter och häll sedan lagen över dina grönsaker. Testa med tunt skivad rödlök (gott till taco, på varmkorv eller till en köttbit) eller skivad gurka (till köttbullar).
[…] med pressad potatis, svartvinbärsgelé, färsk persilja och picklade grönsaker. Älgskav och renskav hittar du i små rektangulära paket i frysdisken. Vilt har en lite speciell […]
Hur länge håller sig grönsakerna där i burken?
Flera veckor till månader (beroende på hur ofta burken öppnas och om den står framme). Se till att burken är ren och att lagen täcker grönsakerna. Lukta om du är osäker.