SALT GRANOLA

2017-03-13

3 dl hel bovete / 2 dl pumpakärnor / 1 dl sesamfrön / olivolja / grillkrydda (jag använder Santa Marias ekologiska som innehåller salt, lök, paprika, svartpeppar, vitlök, cayennepeppar och ingefära) / flingsalt.

Gör så här: Blötlägg bovete, pumpakärnor och sesamfrön i en timme, sila bort vattnet. Ringla försiktigt i olivolja, pudra över grillkrydda och tillsätt några nypor flingsalt. Blanda runt och bred ut på en plåt, rosta i ugnen på 200 grader i 30 minuter, eller så lång tid det tar för granolan att rosta. Vänd runt några gånger under rostningen.

Servera som topping till hälsotallrikar, bowls och sallad.

3 reaktion på “SALT GRANOLA

  1. Pingback: VECKANS FAVORITER - Anna Wernholm

  2. Pingback: LAXSALLAD MED BULGUR OCH SALT GRANOLA - a playful kitchen

  3. Pingback: SPARRIS OCH ÄGG - a playful kitchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *