ALLA RECEPT, FRUKOST / BRUNCH / FIKA

SHAKSHUKA

ShakshukaShakshuka är rätt och slätt bakade ägg i tomatsås och sägs ha sina rötter i Mellanöstern. Det fina med den här rätten är att den är superenkel att göra och den ger en härlig mättnadskänsla. Ställ pannan på bordet, dela och ät direkt ur med gaffel och bröd.

Shakshuka1/2 burk krossade tomater / 1/4 gul lök / 2 tsk spiskummin / salt / honung —– 2 ägg / koriander / rädisor / bröd.

Gör tomatsåsen genom att fräsa lök och spiskummin i olja. Häll på krossade tomater och låt koka ihop. Smaksätt med salt och lite flytande honung (honung eller socker används i tomatsås för att få bort den trubbiga syrliga smaken). När tomatsåsen är så som du vill ha den, gör en grop med sleven och knäck äggen i varsin grop. Lägg på lock och låt äggen bakas i ca tio minuter på låg värme. Peta sönder gulan försiktigt och toppa med koriander och skivade rädisor. Servera med bröd.

Justera receptet på tomatsåsen utifrån hur många ni är som ska äta, det här receptet är tillagat i en liten panna. Addera paprika, svamp eller korv för en matigare tomatsås. Jag toppar här med koriander och rädisor –  persilja och smulad fetaost är ett annat alternativ. Och du, sån där färdig tomatsås på burk kan vara en perfekt nödlösning ibland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *