SMULIG ÄPPELPAJ

2016-09-05

September är äppeltid vilket innebär smulpaj var och varannan dag. Jag minskar ner på sockret och väljer kesella istället för grädde eller vaniljglass. Förutom till helgen då.Smulpaj aplayfulkitchenSmulpaj aplayfulkitchenSmulpaj aplayfulkitchenSmulpaj aplayfulkitchenSmulpaj aplayfulkitchen Svenska äpplen / 100 g smör / 1,5 dl havregryn / 1,5 dl vetemjöl / kardemumma el kanel / strösocker / kesella, grädde eller vaniljglass.

(Använder du en stor form och många äpplen så kan du dubbla receptet på smuldegen).Smulpaj aplayfulkitchen Gör så här: Klyfta äpplen och täck en ugnsform. Strö över kardemumma eller kanel, snåla inte. Pudra försiktigt över lite strösocker. Smält smöret och blanda ner havregryn och vetemjöl. Lägg smulorna på äpplena. Grädda på 200 grader till att smulorna har fått den färg du önskar, 20 till 30 minuter.Smulpaj aplayfulkitchenTips! När äpplena är billiga eller grannen säger att det är fritt fram att plocka, passa på att bunkra frysen genom att kärna ur och klyfta äpplena och frys in i påsar. Då kan du göra äppelpaj och mos hela hösten och vintern.

2 reaktion på “SMULIG ÄPPELPAJ

  1. Pingback: ÄPPELPAJ -

  2. Pingback: ÄPPELPAJ MED NÖTTER - a playful kitchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *