SPAGETTI MED BRYTBÖNOR

2015-03-05

spagetti med brytbönorFrysta ekologiska grönsaker ska verkligen inte underskattas. Gröna brytbönor, även kallade haricots verts, blir väldigt goda om de blandas med vitlök, citronskal och dijonsenap.

spagetti med brytbönorJag tar fram ett gäng bönor från frysen och steker dem, utan fett, i en stekpanna. På så vis svettas de av sig sitt vatten. Sen blandar jag i några matskedar olivolja, en matsked dijonsenap, en pressad vitlök och skalet av en ekologisk citron. Till sist häller jag ner den kokade, saltade, spagettin. Vänder runt det hela och serverar sedan med riven parmesan och oregano.

Brytbönor / spagetti / 1 ekologisk citron / 1 vitlök / 1 msk dijonsenap / olivolja / oregano / parmesan / salt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *