SVÄRFARS SPENATPASTA

2016-02-11

För mig är inspiration och kreativitet viktiga delar i matlagningen. Mina mattips här på bloggen handlar om just det, därför ser du sällan långa receptförteckningar här. Helt enkelt för att min filosofi bygger på att maten ska vara lättlagad, och för att jag tycker att det är härligt när du använder dina sinnen under matlagningen och inte stirrar dig blind på att någon annan bestämt att en vitlöksklyfta är bättre än tre. Övervintrade blomsterSpenatpasta

Den här spenatpastan är inspirerad av den som svärfar bjöd på för ett år sedan och består av: Fryst hackad spenat / Vitlök / Gul lök  / Olivolja / Matlagningsgrädde / Pasta / Muskotnöt / Salt / Svartpeppar / Parmesan.

Häll den frysta spenaten i en stekpanna tillsammans med en skvätt vatten så att den tinar och fräs den sedan med olivolja, hackad lök och pressad vitlök. Häll i en skvätt matlagningsgrädde. Salta, peppra och riv ner muskotnöt. Vänd ner den kokta pastan och riv över parmesan.SpenatpastaVill du så steker du på halloumi, tofu eller ekologisk kyckling och serverar till. Och så dina favoritgrönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *