SVARTKÅLSPASTA

2016-10-26

Kålsäsongen är lång och himla fin. Jag använder ofta vitkål och savojkål i wok, steker brysselkål i olivolja och smaksätter med vitlök, salt och chili. Den här pastan med rostad blomkål är också en favorit, precis som grönkålschipsen. Och svartkål, mmm. Pasta med svartkål lagar jag ofta på hösten.Svartkålspasta aplayfulkitchenSvartkålspasta aplayfulkitchen

1 näve svartkål / 1 Gul lök / 2 Vitlöksklyftor / Lime / Valnötter / Parmesan / Pasta / Creme fraiche / Rapsolja.

Svartkålspasta aplayfulkitchen

Gör så här: Skär svartkålen i strimlor och fräs i olja. Tippa ner hackad lök och pressad vitlök i stekpannan. Sänk värmen och låt löken bli genomskinlig. Kräma till det hela med några matskedar crème fraiche och addera syrlighet med en skvätt pressad lime. Smaka av med salt och vänd ner pasta. Riv parmesan och valnötter på rivjärnets grova sida. Toppa pastan med nötterna och osten.

Svartkålspasta aplayfulkitchen

 

En reaktion på “SVARTKÅLSPASTA

  1. Pingback: HÖSTPASTA - Anna Wernholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *