TABBOULEH

2015-07-23

Tabbouleh är en av mina laga-en-gång-i-veckan-rätter. Jag serverar här med stekt halloumi men det passar även bra med grillad kyckling, fetaost, bönbiffar, grillat kött eller lax. Tabbouleh funkar till det mesta. Laga ett stort lass och käka till lunch dagen efter. Perfekt i matlådan!tabboulehtabboulehBulgur / Tomat (röda, gula eller både och) / Salladslök / Bladpersilja / Mynta / Citron / Olivolja / Salt.

Blanda kokad bulgur med hackade tomater, skivad salladslök, hackad bladpersilja och hackad mynta. Häll över pressad citron och olivolja. Salta. 
tabbouleh
Tabbouleh mår bra av att stå till sig någon timme så att smakerna sätter sig. Mängden på råvarorna  varierar jag varje gång. Ibland blir det extra mycket citronsaft, ibland mer mynta. Ibland så tar tomaterna över och ibland är det bulguren som dominerar. Smaka av och skapa din egen favorit.tabbouleh

En reaktion på “TABBOULEH

  1. Pingback: FÄRSBIFFAR, TABBOULEH OCH SENAPSSÅS - a playful kitchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *