TORSKPUCKAR MED ÄRTKRÄM, PICKLAD LÖK OCH BULGUR

2016-04-12

Torskpuckar aplayfulkitchenÄrtkräm och picklad lök aplayfulkitchen

Torsk / Vetemjöl / Ägg / Panko / Olivolja / Frysta ärtor / Balsamvinäger / Salt / Rödlök / Ättika / Strösocker / Bulgur / Majonnäs.

Torskpuckar: Sker tinad torsk i mindre bitar. Rulla först i vetemjöl sen i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek i olivolja till att ytan är krispig. Sänk temperaturen och lägg på lock, alternativt sätt in fisken i ugnen så att de blir genomvarma.

Ärtkräm: Tillaga de frysta ärtorna enligt anvisning på paketet. Mixa till en kräm och droppa i olivolja till önskad konsistens. Smaksätt med några droppar balsamvinäger och salt.

Picklad lök: Det här är en så bra grej att ha i kylen. Passar till fisk, kött, i falafelrullar eller i en matig sallad. Koka upp en 1-2-3-lag  (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten) med en nypa salt. Skiva rödlöken tunt och låt den mjukna i den varma lagen. Häll över i en glasburk och ställ i kylen.Torskpuckar aplayfulkitchen Servera torskpuckarna, ärtkrämen och den picklade löken med bulgur och en klick majonnäs.

2 reaktion på “TORSKPUCKAR MED ÄRTKRÄM, PICKLAD LÖK OCH BULGUR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *