VÅRRULLAR MED RÄKOR OCH KORIANDER

2015-02-19

Den asiatiska matlagningen blir allt mer populär i Sverige. Med rätt ingredienser är det inte svårt att få till goda buljonger eller värmande grytor. Den asiatiska maten är lätt i sin karaktär och dessutom ofta glutenfri vilket även det är en mattrend som vi ser fler och fler experimentera med.

ingredienser till vårrullar Vårrullar av rispapper är lättlagat (när man väl får in snitsen) och rullarna går att variera i det oändliga. Denna gång var vårrullarna en av flera rätter under en måltid med asiatiskt tema. De andra rätterna på menyn var en biffcurry och en pad thai med kyckling från Jennie Walldéns nya bok Asiatiska Smaker. Till Vårrullarna använde vi följande ingredienser:

Rispapper / Räkor / Rättika / Morot / Salladslök / Chili / Koriander/ Avokado / Isbergssallad / Valfria dippsåser / Soja.

Värm lite vatten i en stekpanna, ljummet. Lägg ner ett rispapper i taget, du ser när det har fått rätt konsistens. Plocka upp det och låt droppa av. Placera papperet på en tallrik och lägg sedan dina ingredienser i mitten av arket. Vik upp långsidan närmast dig, följt av kanterna. Rulla sedan ihop.

vårrullar med räkorDela vårrullarna precis innan de ska ätas. Servera med hela salladsblad att lägga rullen i, då håller de ihop bättre och bidrar med ett härligt tuggmotstånd. Doppa i soja, sweet chili eller blanda fisksås och limesaft.

vårrullar med räkor

2 reaktion på “VÅRRULLAR MED RÄKOR OCH KORIANDER

  1. Pingback: KVICKA VÅRRULLAR OCH PENSÉER | A Playful Kitchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *