VEGETARISK LASAGNE

2016-04-04

Vegetarisk lasagne aplayfulkitchenVegetarisk lasagne aplayfulkitchenLinsragu: 1 gul paprika / 1/2 zucchini / 1 gul lök / 2 vitlöksklyftor / 2 burkar cocktailtomater / 2 dl röda linser / 1 buljongtärning / 2 msk oregano / 1 msk tomatpuré / 1 msk kikkoman soja / 1 tsk honung / salt / olivolja. Finhacka paprika, zucchini och lök. Fräs i olivolja tillsammans med pressade vitlöksklyftor. Häll i övriga ingredienser plus 4 dl vatten. Jag lägger på lock och kokar i tio minuter så att linserna blir färdiga, sen tar jag bort locket och låter vätskan koka in (Målet är en fast men krämig röra som inte är rinnig).

Bechamelsås: 25 g smör / 2 msk vetemjöl / 3 dl mjölk / muskotnöt / 1 dl riven ost. Smält smöret och blanda ner vetemjöl, häll i mjölken och koka upp under omrörning. Riv ner muskotnöt, salta och blanda i riven ost.

Lasagne: Lägg ett lager linsragu i botten på en form och varva sedan med pastaplattor och ragu. På det översta lagret med pastaplattor häller du bechamelsåsen. Grädda i ugnen i 20 minuter på 175 grader.Vegetarisk lasagne aplayfulkitchenTips! Linsragun passar fint att äta till spagetti om du inte har tid att göra en lasagne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *