Jag experimenterar mycket med mellisalternativ till bebis. Havregrynsgröt gjord på ekologiska havregryn och hemmagjord fruktmos var länge ett stående mellanmål. Men sedan tänderna ploppat upp och viljan att pilla själv med maten har ökat så har mellanmålen tagit ny form. Det ska vara gott, inte innehålla en massa konstigheter, gå att frysa in och vara lätt att ta med i väskan.En stor favorit är Bananpannkakorna och senast ut är en variant av banana bread. Mjölsorterna kan varieras och brödet kan ätas som det är eller rostat med pålägg.
2 bananer / 2 dl vetemjöl / 1 tsk bakpulver / 2 dl mjölk / 1 msk rapsolja / 1 ägg.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Addera mjölk, ägg och olja. Mosa bananerna och blanda i. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda i 30-40 minuter på 200 grader.
(För ett fastare och lite torrare bröd. Ta 2 ägg och 1 dl mjölk istället).
Gud sicket bra bröd!
[…] henne att uppskatta fika som inte är kalassött. Jag har tidigare bloggat om Bananpannkakor och Bananbröd. Banan, perfekt sötningsmedel istället för vitt socker.Muffinsreceptet då. Originalreceptet […]
Brödet är i ugn! Spännande! Kram
Vad roligt!