3 dl hel bovete / 2 dl pumpakärnor / 1 dl sesamfrön / olivolja / grillkrydda (jag använder Santa Marias ekologiska som innehåller salt, lök, paprika, svartpeppar, vitlök, cayennepeppar och ingefära) / flingsalt.
Gör så här: Blötlägg bovete, pumpakärnor och sesamfrön i en timme, sila bort vattnet. Ringla försiktigt i olivolja, pudra över grillkrydda och tillsätt några nypor flingsalt. Blanda runt och bred ut på en plåt, rosta i ugnen på 200 grader i 30 minuter, eller så lång tid det tar för granolan att rosta. Vänd runt några gånger under rostningen.
Servera som topping till hälsotallrikar, bowls och sallad.
[…] Salt granola, perfekt som topping på dina bowls och sallader. Receptet hittar du på a playful kitchen. […]
[…] Gör så här: Tillaga den tinade laxen på en plåt i ugnen, ca 25 minuter på 150 grader. Servera med sallad, bulgur och min rostade salta granola. […]
[…] / Ägg / Bulgur / Salt Granola (recept här) / Olivolja / Flingsalt / […]