Till 2 portioner: 200 g risnudlar / Portobellosvamp / Färsk spenat / Gurka / Salladslök / Ägg / 1 vitlöksklyfta / 2 msk riven ingefära / 1 msk kikkoman-soja / 1 msk misopasta (finns i asiatiska butiker och välsorterade livsmedelsbutiker / 1 buljongtärning / 5 dl vatten / Olivolja / Salt / Sesamfrön.
Buljongen: Fräs pressad vitlök och riven ingefära i olivolja. Blanda i soja, misopasta, buljongtärning och vatten, värm upp och sjud under omrörning. Smaka av och addera mer salt om det behövs. Tips! Om du har tidsbrist så värmer du endast buljong med vatten och skippar den extra smaksättningen.
Nudlar, ägg och grönsaker: Koka risnudlarna enligt paketet och skölj i kallt vatten, salta. Koka äggen i 6 minuter. Skiva gurkan tunt med osthyvel eller mandolin. Skär salladslöken tunt. Dela svampen och fräs den i olivolja, blanda ner färsk spenat mot slutet och salta.
Servera: Lägg en näve risnudlar i en skål. Häll på buljongen och arrangera svamp- och spenatblandningen, gurkan och ägget. Strö över sesamfrön och tunt skivad salladslök.