1/2 blomkål / 3 vitlöksklyftor / Chili / 1/2 lime / Valnötter / Olivolja / Flingsalt / Svartpeppar/ Spagetti.
Gör så här: Skär blomkålen i 5 mm tjocka skivor, placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, behåll skalet på vitlöksklyftorna, knäck dem så att de spricker och placera ut bland blomkålen. Strö över flingsalt, valfri mängd chili och ta några tag med pepparkvarnen. Rosta blomkålen på 200 grader i ca 30 minuter, till att de får fin färg.
Ta ut plåten, skala vitlöksklyftorna och pressa sönder dem med en gaffel. Ringla över olivolja, blanda ner saltad spagetti, pressa över lime och blanda runt. Riv valnötterna fint på rivjärnet och strö över önskad mängd.
Lägg upp på tallrikar och toppa med rivna valnötter, flingsalt och svartpeppar.
[…] wok, steker brysselkål i olivolja och smaksätter med vitlök, salt och chili. Den här pastan med rostad blomkål är också en favorit, precis som grönkålschipsen. Och svartkål, mmm. Pasta med svartkål lagar […]